- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 1 średni banan
- 1 szklanka mleka 2%/mleka roślinnego (250 ml)
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
Kaszę przepłukać gorącą wodą. Ugotować na mleku, na małym
ogniu przez ok. 15-20 minut, cały czas mieszając. 5 minut przed końcem do kaszy dodać łyżeczkę kakao, cynamon
rozgniecionego widelcem banana, całość wymieszać.
2 SNIADANIE
Koktajl z malinami, miodem i siemieniem lnianym
- Maliny ¾ szklanki
- Jogurt naturalny ½ szklanki (125ml)
- Siemię lniane 1 łyżka
- Woda mineralna
- 1/2 łyżeczki miodu naturalnego (6g)
- Wiórki kokosowe 1 łyżeczka
OBIAD
- 4 łyżki kaszy gryczanej (60g)
- 1 średni filet z indyka (150g)
- ½ średniej cukinii
- 1 średni pomidor
- 5 pieczarek
- 2 łyżki otrąb żytnich
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony, papryka słodka
PODWIECZOREK
Zupa krem porowo-kalafiorowy
- 1 porcja brokułów (200g)
- 1 porcja kalafiora (200g)
- ½ średniego pora (70g)
- 1/2 średniej marchewki (60g)
- 1 łyżka posiekanego koperku (8g)
- Sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
KOLACJA
- 1/3 kostki sera typu feta
- 5 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 ząbek czosnku
- sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz